Kako Organizovati Proslavu Dečijeg Rođendana?

Kako Organizovati Proslavu Dečijeg Rođendana?

Ukoliko ste u velikoj dilemi pred rođendan svog deteta – ne brinite, niste jedini. Pogotovo ako Vaše dete slavi prvi rođendan, pa još nemate ličnog iskustva u organizovanju ovakve proslave. Ponuda je velika, a Vi za svoje dete želite najbolje, što je potpuno razumljivo. Rođendani u detinjstvu su dragocene uspomene na koje se u mislima, u prepričavanju sa prijateljima i gledanjem starih fotografija ili snimaka, vraćamo kroz ceo život. Treba doneti puno odluka!

Kako odabrati mesto proslave?

Kod ove odluke, definitivno najvažniji faktor jeste godišnje doba i vremenski uslovi. Ukoliko je Vaše dete rođeno u proleće, leto ili ranu jesen, svakako ćete radije proslavu održati negde na otvorenom prostoru, bilo da je to dvorište, park, vikendica ili plaža. Ukoliko je proslava u jesen ili zimu, jasno je da ćete je organizovati negde u nekom toplom i udobnom prostoru kao što je rođendaonica, kafić, restoran ili Vaš dnevni boravak. 

Isto tako, ovde je važno da odlučite da li je rođendanska žurka koju organizujete samo za Vaše male goste ili ćete pozivati i njihove roditelje. U tom slučaju potrebno je razmisliti i o prostoru predviđenom i za njih, kako bi se osećali prijatno, komotno i dobrodošlo.

Kako odabrati posluženje?

Danas je izbor posluženja zaista impozantan i najbolje je uskladiti ga sa Vašim željama i mogućnostima. Od gotovih grickalica posluženih u činijicama i posudama svuda po stolu, preko domaćih kiflica i sendviča, naručenih pica ili slanog i slatkog keteringa, pa sve do ćevapa i mesa sa roštilja. 

Važno je da procenite pravu količinu hrane koja je potrebna. Slažemo se da ne treba da je bude malo, pa da gosti ostanu gladni, ali nemojte ni preterivati. Procenite kolike bi bile Vaše prosečne potrebe za hranom, pa je nabavite proporcionalno u odnosu na broj gostiju.

Kako odabrati ukrase i dekoraciju?

Ovaj odabir isto tako zavisi od Vaših želja i mogućnosti. Obično su to razni aranžmani od balona i dekorisani slatki sto. Ukoliko Vam Vaša kreativnost i vreme to dozvole, možete se poigrati sami ili sa Vašim detetom i osmisliti dekoraciju. Ukoliko smatrate da nemate dovoljno smisla ili vremena za to, možete se obratiti ovlašćenim dekoraterima da Vam pomognu da ostvarite Vašu zamisao ili da organizujete proslavu na neku određenu temu.

Obratite pažnju, suvišna ili prekomerna dekoracija može biti problem. Na primer, puno naduvanih balona na podu izgleda lepo na prvi pogled, ali ti baloni kasnije smetaju i osobama koje poslužuju goste, kao i animatoru, jer ti suvišni rekviziti odvlače pažnju dece sa programa.

rođendani

Kako zabaviti decu na rođendanu?

Ukoliko želite da sami animirate male goste na rođendanskoj proslavi svog deteta, ne bi bilo loše da pre toga porazgovarate sa njim i pre svega uvažite njegove želje oko izbora igara. Napravite spisak, kao podsetnik. Prilagodite igre većinskom uzrastu dece, jer je cilj da se deca dobro zabave, lepo provedu i pamte ovaj Vama važan i srećan događaj. Vodite pri tome računa da je ipak najvažnije da slavljenik aktivno učestvuje u igrama i da, naravno, uživa. Ipak je slavljenik zvezda dana!

Ukoliko procenite da pored posla domaćina, ipak ne možete istovremeno i da animirate decu, preporučujemo da taj segment Vaše proslave prepustite profesionalcima. Pozovite u pomoć animatore za decu.

Kako odabrati dobrog animatora?

Kod ovog odabira, veliku ulogu može da odigra preporuka. Vaši prijatelji ili rođaci su imali priliku da prisusatvuju nekoj proslavi, gde ih je oduševio rad nekih animatora za decu, kao i reakcija dece na njihovu zabavnost i na njihov program.

Ukoliko želite pobliže da se informišete o animatorima koje ćete angažovati za proslavu Vašeg deteta, možete to uraditi putem interneta, tj. pogledati sajt i društvene mreže (fb stranica, instagram…) i pregledati reference.

Dobar animator treba da ima radno iskustvo iza sebe i puno elemenata zasmejavanja, kao i teatralnosti. Takođe, dobar animator treba da vlada psihologijom i pedagogijom. Slažemo se da on nije na zabavi da bi decu vaspitavao nego zabavio, ali on je taj koji ne sme da dozvoli jednom „kvariši” da pokvari veselje Vašem slavljeniku i koji treba pravovremeno i adekvatno da odreaguje na nestašluk, kao i na eventualni slučaj konflikta među decom.

Animator treba da bude dovoljno zabavan i zanimljiv da pridobije i zadrži pažnju dece i da ostavi pečat u njihovom sećanju, kako bi ona nosila kroz život jednu lepu impresiju i uspomenu na detinjstvo.

Ukoliko ste se odlučili da unajmite animatora za zabavu Vaše dece na rođendanu, naš veseli tim Vam može pomoći! Naši animatori imaju dvadesetogodišnje iskustvo u radu sa decom. Njihova nepresušna energija i nesvakidašnje kerefeke nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a specijalna rođendanska pesma koju naš Željko Veseljko izvodi na jeziku Paje Patka sigurno će oraspoložiti i najtvrđe orahe! Kontaktirajte nas da budemo veseli!